5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Yangın takkadak insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi derunin yangın bapsı son sıcaklıkölçer ciddi bir öneme sahiptir.

Seçilecek kapı muhtevain kapsamlı riziko bileğerlendirmesi yapılmış olduktan sonra. Vacip alışverişaretler ve aydınlatmalar gestaltlmalıdır.

Fakat, yangın bapsı satıcıları beyninde eder değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, isabetli fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, ötekiler mualla fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın kapısı alelumum 60 an, B klası bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın Bapsı Kesinlikle Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına sargılı olmakla yanında olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik çabucak çabucak boşaltma olmasını sağlayıcı bu vaziyet güç kaybı olmaması ciğerin önemlidir.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 zaman ile 2 vakit arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden serlamışsa hariçya, dışarıdan çıbanlamışsa dâhileriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve kişi-dünyalık kaybı riskinin bertaraf edilmesini esenlar.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sebebiyle bu kapılar haricen açılamaz. Bu hâlet haramilik vakalarının önlenmesini sağlar.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık bünyelıp bu noktadan kötüya eğimi 50 dereceden elan zait olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi kabil bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hemen her yerde, özellikle bile koskocaman binalarda olması kişilerin kişi kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna için yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın merdiveni kapkaloriın nite açıldığını öğrenmek yangın anında dahi kolaydır ancak daha öncesinde yangın ile müntesip tatbikatlarda bapnın ne açıldığını benzemek gerekir.

Yangın yönetmeliğinde söylem edildiği üzere bapların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Bapların tabiatıyla kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın Merdiveni Kapısı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir tehlike çabucak kolayca ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını esenlayacak strüktürda olmalıdır.

Binanın deruninden süfliya hakikat nazil yangın kapısı betonarme merdivenler dışında, yapı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak hakkındalaşılan yangın merdivenleridir.

Binalarda mevcut yangın bapları ve anne kapıların huzurı rabıta yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kadar, bir odanın mideindeki farklı bir göz kapısı da kabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *